Yöneticilerin Öğretmen Gelişimini Teşvik Etmesinin 3 Yolu

Yöneticilerin Öğretmen Gelişimini Teşvik Etmesinin 3 Yolu

Yetişkinler, özerklik, yeterlilik ve ilişki ile karakterize edilen çalışma ortamlarında gelişirler. Yöneticilerin okullarında bu nitelikleri nasıl geliştirebilecekleri aşağıda açıklanmıştır.

1. ÖĞRETMENLERİN ÖZERKLİK İHTİYAÇLARINI DESTEKLEYİN

Müfredat kontrolünü serbest bırakmak : Öğretmenlerin mümkün olduğunda kendi metinlerini ve öğrenme materyallerini seçmelerine ve öğrencileri için en uygun öğrenme stratejilerini seçmelerine güvenin. Öğretmenlerin ve öğrencilerin yaratıcılığını bunalttığı için, yazılı müfredata ve çevrimiçi programlara aşırı güvenmekten kaçının. Öğretmenlerin bireysel kişiliklerinin sınıfta parlamasına izin verin.

Onları dinlemek: Öğretmenlere, kendilerini ve öğrencilerini etkileyen kurallar hakkında karar vermede rol verin. Öğretmenlerin sizinle öneri ve endişelerini paylaşmaktan çekinmeyecekleri bir açık kapı politikasına sahip olmak, seslerini onurlandırmanın en otantik yollarından biridir.

2. ÖĞRETMENLERİN YETKİN HİSSETMELERİNE YARDIMCI OLUN

Övgü: Öğretmenlerin iyi yaptığı şeylere odaklanın ve en küçük başarılar için bile onları övün. 

Gerçekçi beklentiler: Formasyon programı ile öğretmenlik hak edenler eğitim fakültesinden çıkanların sahip olduğu pedagojik bilgilere sahip olmayabilirler ve ilk gün bu şekilde performans göstermeleri beklenmemelidir.

Destek: Belirlenen zayıflık alanlarında gelişimi teşvik etmek için bire bir koçluk ve anlamlı, sürekli mesleki öğrenme fırsatları sunun . Tek seferlik mesleki gelişim dersleri ve rehberlik , öğretmenlerin uygulamalarında dönüştürücü bir değişikliğe yol açmaz.

3. PERSONEL ARASINDA İLİŞKİYİ GÜÇLENDİRİN

Oyun: Okul yılına eğlenceli bir notla, personelin ekip kurma etkinlikleriyle başlayın. Araştırmalar, paylaşılan kahkahanın grup bağını geliştirdiğini gösteriyor . Öğretmenleri sınıflarında da aynısını yapmaya teşvik edin; işlerinde neşe bulmalarına yardımcı olacaktır.

Vizyon: Okulunuz için bir misyon ve vizyon geliştirin ve onları hayata geçirmek için öğretmenlerle birlikte çalışın. Ortak bir hedefe ve amaç duygusuna sahip olmak birliği oluşturur.

Kişisel ilişkiler: Öğretmenleri kişisel olarak tanımak için zaman ayırın. En etkili öğretmenlerin öğrencilerini iyi tanıdığı gibi, bir yönetici de öğretmenlerini gerçekten tanımalıdır. Ama önce kendi duvarlarınızı indirin ve öğretmenlerin sizi tanımasına izin verin. İnsan olmak zor değil.

Topluluk: Olumlu bir okul kültürü oluşturmaya devam etmek için okul saatleri dışında sosyal toplantılar planlayın . İster küçük gruplar ister bütün personel olarak, birbirini tanımaya yönelik süregelen fırsatlar, öğretmenlerin kendilerini bağlı hissetmelerine yardımcı olmada büyük bir fark yaratır.

Liderler olarak değiştiremeyeceğimiz şeylerden şikayet etmek yerine, neden yapabileceğimiz şeyleri değiştirmeyelim? Öğretmenlere özerklik sunalım ve hem kendilerinin hem de öğrencilerinin gelişebileceği sıcak, besleyici okul toplulukları yaratalım.

Sürpriz, Sürpriz… Öğretmenlerin Kişisel Hayatları da Var

Yorum yapın