Uzaktan Eğitim Başladı mı? Yeni eğitim-öğretim yılı, uzaktan eğitimle başladı
Uzaktan Eğitim Başladı mı? Yeni eğitim öğretim dönemi TRT EBA, EBA ve canlı dersler kullanılarak uzaktan eğitim yoluyla başladı. 18 Eylül’e kadar sürecek uzaktan eğitimin ardından 21 Eylül’de yüz yüze eğitim, “aşamalı ve seyreltilmiş” olarak yapılandırılacak bir planlama doğrultusunda gerçekleştirilecek.
Covid-19 salgını nedeniyle uzaktan yürütülecek yeni eğitim öğretim döneminde dersbaşı, sabah 09.00’da okullarda İstiklal Marşı okunması ve okul zili çalınmasıyla yapıldı.
2019-2020 eğitim öğretim yılında, yüz yüze işlenemeyen ve öğrencilerin bir üst sınıfta hazır bulunuşluk düzeylerini etkileyebilecek anahtar becerilerin güçlendirilmesine öncelik verilecek.
Geçen eğitim öğretim yılının ikinci dönemine ait derslerin üst sınıflardaki konu ve kazanımlarına temel teşkil eden “kritik konu ve kazanımlar” belirlenerek derslere ait programlar hazırlandı. İlgili kademe, sınıf ve ders adına göre bölümlenmiş programlara MEB’in “http://mufredat.meb.gov.tr/2019-20ikincidonem.html” internet adresinden ulaşılabilecek.
Bu kapsamda, Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı tarafından öğrencilerin bir üst sınıfa hazırlanmaları için oluşturulan müfredat çerçevesinde öğrenciler, yeni eğitim öğretim yılına hazırlanacak. Aynı zamanda okullar, kendi hazırladıkları içerik ve programlarla öğrencilerini uzaktan eğitim yoluyla destekleyebilecek.
Geçen eğitim-öğretim yılının ikinci dönemine ait derslerin kritik konu ve kazanımlarına dair ders içerik videoları, TRT EBA İlkokul TV, TRT EBA Ortaokul TV ve TRT EBA Lise TV kanallarında yayınlanacak. Bu dersler, yeni öğretim yılına başlarken öğrencilerin hazır bulunuşluk düzeylerini güçlendirmek, eksiklerine yardımcı olmayı amaçlıyor.
UZAKTAN EĞİTİM, CANLI DERSLER İÇİN ETKİNLİK ÖRNEKLERİ HAZIRLANDI
Canlı ders uygulamaları yoluyla yapılacak eğitimlerde, öğretmenlere örnek olması için programlara yönelik elektronik ortamda çok sayıda etkinlik örneği hazırlandı. Etkinlik örneklerine “http://mufredat.meb.gov.tr/2019-20ikincidonem.html” internet adresinden ulaşılabilecek.
Tüm ders kitapları “www.eba.gov.tr” adresinden görülebilecek. Ayrıca hazırlık döneminde kullanabilecek çalışma kitaplarına da “uzaktanegitim.meb.gov.tr” internet adresinden erişim sağlanabilecek.
Öğrenciler, bu dönemde okuma, anlama ve matematik becerilerini geliştirmek için hazırlanan uygulamaları telefonlarına indirerek akademik ve sosyal becerilerini geliştirebilecek.
Eğitimin uzaktan yapıldığı Covid-19 salgını süresince evinde bilgisayar ve internet erişimi bulunmayan öğrencilerin EBA’ya erişimini sağlamak için okul ve kurumlarda EBA Destek Noktası alanları oluşturulacak.
Öğretmenler için 31 Ağustos-21 Eylül arasında hazırlık eğitimleri döneminde dijital becerilerini geliştirmelerine dönük eğitimler planlandı. Öğretmenlerin 21 Eylül’de okulların açılma döneminde hazırlıklı olmaları için hem hijyen kuralları konusunda bilgilendirilmeleri hem de öğrencilere psikososyal rehberlik yapabilmeleri amacıyla uyum eğitimleri verilecek.