Uzaktan Eğitimi Kolaylaştıran Kurallar! Uzaktan Öğrenme Rutinleri

Uzaktan Öğrenme için Rutinler Oluşturma, Uzaktan Eğitimi Kolaylaştıran Kurallar

Uzaktan Eğitimi Kolaylaştıran Kurallar;

Öğrencilere çevrim içi olarak nasıl etkileşim kuracaklarını öğretmek, hem öğrenciler hem de öğretmenler için iyi bir deneyim sağlamaya yardımcı olur.

Öğretmenler sınıf rutinleri oluşturmanın değerini bilirler. İyi rutinler üretken bir yılın temelini oluşturur, öğrenciler ve öğretmenler için hayatı kolaylaştırır, zamandan tasarruf sağlar ve öğrenmeyi geliştirir.

Öğrenciler sınıf rutinlerinin oluşturulmasında aktif bir rol oynayabilir. Beyin fırtınası yapmak için erken bir sınıf toplantısı yapın. İnternet erişimi olmayan öğrenciler, bir telefon görüşmesi veya öğretmen ziyareti sırasında fikirlerini paylaşabilir. Çocuklar rutinler oluşturmaya yardım ettiklerinde, onları takip etme olasılıkları daha yüksektir.

DERSE HAZIRLIK

Öğretmenler öğrencilere sınıf veya toplantı kodlarını, kullanıcı adlarını ve şifreleri olabildiğince erken sağlamalı ve mümkün olduğunca çok uygulama için aynı kullanıcı adlarını kullanmalıdır.

Mümkünse, öğrenciler öğrenmek için sessiz bir yer bulmalıdır. Öğretmenler, dikkat dağıtıcı unsurları en aza indirmeye çalışmanın önemini anlatmalıdır, ancak tüm çocukların bu lükse sahip olmayacağını unutmamak önemlidir. Ayrıca ders başlamadan önce ders materyallerini toplamalılar ve varsa cihazların şarj edildiğinden ve internete bağlı olduğundan emin olmalıdırlar.

Tüm öğrenciler, her ne olursa olsun, öğretmen için tamamlanmış ödevler ve sorularla sınıf toplantılarına gelmelidir.

EBEVEYNLER VEYA VELİLERLE İLETİŞİM

Ebeveyn iletişimi de önemlidir. Ebeveynlere erişim bilgilerini dijital olarak ve basılı kopya olarak sağlamak iyi bir fikirdir. Günün her saatinde telefon görüşmelerine maruz kalmamak için çalışma saatleri oluşturmayı unutmayın.

Öğretmenler, öğrenciler için tamamlayıcı öğrenme materyalleri önermede stratejik olmalıdır. 

DERS BAŞLIYOR

Öğrencileri ders başlamadan beş dakika önce gelmeye teşvik edin, böylece internete bağlanmak ve video ile sesin çalıştığını doğrulamak için zamanları olsun.

Çevrimiçi öğrenen öğrenciler, mikrofonları ve kameraları belirtildiği gibi nasıl açıp kapatacaklarını bilmelidir. Öğrencilere varlıklarını nasıl duyurmaları gerektiğini öğretin. Sessizce girmelerini istiyorsanız, onlara nasıl olduğunu gösterin. Oturum açtıktan sonra öğrenciler, ders başlayana kadar arkadaşlarıyla sessizce konuşabilir.

Çevrimiçi erişimi olmayan öğrenciler, öğretmenle telefon, e-posta veya metin yoluyla iletişim kurabilir. Görevleri tamamladıklarını doğrulamak için günlük olarak kontrol etmeleri gerekir.

DERSE KATILIM

Öğretmenlerin hem eşzamanlı hem de eşzamansız katılım için beklentiler belirlemesi gerekir. Özellikle çevrim içi ortamda nazik ve saygılı olma konusunda kurallar koymak önemlidir.

Eşzamanlı öğrenme sırasında, öğrencileri dikkat dağıtıcı unsurları en aza indirmeye yönlendirin. Diğer pencereleri kapatmalı ve diğer cihazları kullanmaya direnmelidirlerÖğrenciler, etkileşimde kalmalarına yardımcı olmak için sohbet kutusuna emojiler veya anahtar kelimeler gönderebilirler.

Öğretmenler, küçük grup çalışmaları için öğrencilerin sohbet odalarına girmesini sağlayabilir. Öğrencilere, bu ortamlarda sınıf kurallarının geçerli olduğunu hatırlatmalı ve öğrencilerin kuralları ihlal etmesi durumunda ne olacağı konusunda net politikaları olmalıdır. Sohbetler kaydedilir ve öğrencilerin paylaştığı her şeyin bir geçmişi sağlanır.

Öğretmenler, tartışma forumlarında nasıl gönderi paylaşacaklarını modellemeli ve geri bildirim sunmak veya yorum yazmak için örnekler sağlamalıdır. Tüm sınıfın katıldığı bir toplantı sırasında “yardımcı” ve “yararsız” yorumlar için beyin fırtınası yapmayı seviyorum. Bu liste dijital sınıfa yüklenebilir ve daha sonra başvurmak üzere öğrencilerle paylaşılabilir.

Teknolojiye sahip olmayan öğrencilerin sınıf tartışma forumlarının bildirilerini almaları gerekecektir. Doğrudan bildirilere yanıt verebilirler.

Öğrenciler grup dersleri sırasında soru veya yorum kutusunu kullanabilirler. Öğretmenler, uygun soru ve yorumların nasıl gönderileceğini modellemelidir. Öğretmen ve öğrenciler arasındaki bir rol oyunu, sohbet kutusunun nasıl çalışacağını açıkça göstermelidir.

Uygunsuz yorumlar büyük olasılıkla ortaya çıkacaktır. Bunları öğretilebilir anlar olarak kullanmaya çalışın. Örneğin, birisi yanlış bir cevap verirse, bir öğrenciye “Ne? Sen aptal mısın?” Birbirimize isim takmadığımızı ve herkesin hata yaptığını açıklayabilirsiniz. Bu aynı zamanda, sınıfta geçerken söylenen bir şeyin çevrim içi ortamda çok daha uzun süreli bir etkiye sahip olduğunu ve bir öğrenci komik olmayı düşünse bile, mizahın genellikle internette kaybolduğunu tartışmak için bir fırsat sağlar.

Aktif öğrenme için fırsatlar sağladığınızdan emin olunÇevrim içi ders vermek veya bir video veya okuma bölümü atamak kolaydır. Ancak gerçek öğrenme, çocuklar bilgiyle bir şeyler yaptığında gerçekleşir. Aktif öğrenme için fırsatlar sağlamak, öğrencilerin öğrenmelerine katılmaları gerektiği beklentisini oluşturmaya yardımcı olur.

Öğrencilere, ekran yayınları oluşturma veya sınıf arkadaşları için sesli notlar kaydetme gibi eşzamansız görevleri tamamlamaları için zaman verin. Bu öğelerin nasıl paylaşılacağını ve değerlendirileceğini açıklayın.

DERS BİTİYOR

Öğretmenler, öğrencilerin erken ayrılmalarını engellemelidir. Öğrencilerin önemli bilgileri gözden kaçırmasını istemezsiniz. Görevden alınmadan önce herkes ödevleri nerede bulacağını bilmeli, soru sormalı ve diğer öğrencilerle bağlantı kurmalıdır.

Öğrencileri sınıftan sakince çıkmaya teşvik edin, böylece dersi öğretmen veya sınıf arkadaşlarıyla hala tartışan diğer kişileri rahatsız etmeyin. Gizliliği korumak için programlardan çıkış yapmalarını hatırlatın.

Yüz yüze öğrenmeden elde edilen en iyi uygulamalar uzaktan eğitim için geçerlidir: Beklentileri modelleyin, hatırlatıcılar sağlayın ve öğrencilere uygulama için bol miktarda fırsat verin. Hepimiz yeni bir öğrenme ortamına uyum sağladığımız için öğrencilere zarafet vermeyi unutmayın.

Kaynak‘tan çevrilmiştir.

Uzaktan Eğitimde İsteksiz Öğrencileri Nasıl Teşvik Edebiliriz?

Yorum yapın