Online Eğitim Uzaktan Eğitim Hibrit Eğitim Verecek Üniversiteler

Online Eğitim Uzaktan Eğitim Hibrit Eğitim Verecek Üniversiteler

Online Eğitim Uzaktan Eğitim Hibrit Eğitim Verecek Üniversiteler hangileri belli olmaya başladı.

Koronavirüs salgını dolayısıyla uzaktan eğitime geçen üniversiteler için yeniden açılış planı oluşturulmaya başladı. Üniversitelerin açılış tarihi ekim ayına ertelenmişti, bir yandan da yeni eğitim modelleri görüşülüyor. Hibrit eğitim yapacak üniversiteler belirlenmeye başladı. Uzaktan eğitim yapacak üniversiteler için ise YÖK Başkanı Yekta Saraç 15 üniversitenin söz konusu yeni sistemi deneyimlemeleri hususunda destek yapılacağını açıkladı.

Online Eğitim Uzaktan Eğitim Hibrit Eğitim Verecek Üniversiteler

AÇILACAK ÜNİVERSİTELER HANGİLERİ?

Marmara Üniversitesinde de 2020-2021 akademik yılı güz döneminde öğretim faaliyetlerini uzaktan (çevrimiçi) gerçekleştirilecek.

Konya’da Selçuk Üniversitesi, Necmettin Erbakan Üniversitesi ve Konya Teknik Üniversitesi ortaklaşa olarak 2020-2021 eğitim- öğretim yılı güz yarıyılının uzaktan eğitim olarak gerçekleştirilmesi yönünde karar aldı.

Yıldız Teknik Üniversitesi tarafından yapılan açıklamada, ‘Sevgili öğrencilerimiz, YTÜ Senatosu 2020-21 Güz yarıyılında eğitim-öğretimin “uzaktan eğitim” yöntemiyle yapılmasına karar vermiştir.’ denildi.

Ağrı İbrahim Çeçen, Artvin Çoruh, Batman, Bayburt, Bingöl, Bitlis Eren, Gümüşhane, Hakkari, Iğdır, Kilis 7 Aralık, Munzur, Muş Alparslan, Osmaniye Korkut Ata, Siirt ve Şırnak üniversiteleri de uzaktan eğitim verecek.

15 ÜNİVERSİTEYE UZAKTAN EĞİTİM SÜRECİNDE DESTEK

YÖK‘ün üniversiteler arasındaki koordinasyonu yürüteceği protokol kapsamında, ULAKBİM tarafından sağlanan sunucular üzerine kurulacak Uzaktan Eğitim Platformu, Sakarya Üniversitesi tarafından 15 üniversitenin hizmetine sunulacak. Platform 5 ana modülden oluşacak.

Platformda, haftalık sanal ders programlarının oluşturulmasını, uzaktan yürütülen eğitim faaliyetlerinin organize edilmesini ve yürütülmesini sağlayan “Öğrenme Yönetim Sistemi (ÖYS) Modülü”, sanal sınıfların video dağıtımı için açık kaynak yazılımlardan yararlanılarak oluşturulan “Sanal Sınıf Modülü”, oluşturulan sanal sınıflara kayıtlı tüm öğrencilere duyuruların yapılabileceği “Duyuru Modülü”, sistem üzerinden çevrimiçi sınavların organize edilebileceği “Çevrimiçi Sınav Modülü” ve öğrenci devamı, akademisyen/sanal ders yürütülme sayıları gibi raporların sistem üzerinden alınabileceği “Raporlama Modülü” yer alacak.

HİBRİT EĞİTİM VERECEK ÜNİVERSİTELER İSE TAM OLARAK BELİRLENMEDİ

Üniversiterden açıklama geldikçe hibrit eğitim verecek üniversiteler listesi güncellenecektir.

Hibrit Eğitim Nedir? Hibrit Eğitim Modeli Nasıl Uygulanacak?
Üniversite Dünya Sıralamaları 2021 Açıklandı! Senin Üniversiten Kaçıncı?