Fiilimsiler Test Pdf 2 – 8.Sınıf LGS Fiilimsiler Test – 8 Ölçen

8 Ölçen Fiilimsiler Test Pdf 2 8.Sınıf LGS’ye hazırlanan öğrenciler için hazırlandı. Fiilimsiler Test Pdf olarak indir.

Testi indirmek için tıklayınız.Testi Çözmek için tıklayınız.Cevap Anahtarı
1. C 2. D 3.C 4. A 5. A 6.B 7.B 8.D 9.B 10. B 11. C 12. B

Fiilimsiler Test Pdf 2

Fiilimsiler Test Pdf 2 8.sınıf LGS Fiilimsiler Test, 8.sınıf Türkçe kazanım testleri
Fiilimsiler Test Pdf 2

1. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde üç fiilimsi türüne de yer verilmiştir?

A) Onları anlamayan gözlerle seyrettik.
B) Okuldan dönmüş, dersin başına oturmuştu.
C) Okumaya merak salmış bir çocuk olarak bilinirdim.
D) Bundan böyle sevmek de inanmak da istemedi.

 

2. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde birden fazla isim fiil vardır?

A) Almanya’dan memlekete yeni dönmüştü.
B) Çocukken buna şaşırmamak elde değildi.
C) Saz çalmaya o yaşlarda merak salmıştım.
D) Hikâyeyi araştırmak, güzel bir dille anlatmak istedi.

 

3. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde zarf fiil yoktur?

A) Osmanlı Sultanı’na yazıp yardım dilenmişti.
B) Onu görür görmez boynuna sarıldı.
C) Parasını savurganca harcadığını fark etti.
D) Eskitmeden yıprattığımız dostluklarımız var.

 

4. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde sıfat – fiil yoktur?

A) Yaz sonu mahsulün tümünü toplayıp götürdüler.
B) Kitabı temin edemeyen öğrenciler dersi anlayamadı.
C) Çizdiğimiz tüm resimler sergilendi.
D) Hayallerinizi küçümseyen kişilerden uzak durun.

 

5. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde fiilimsi yoktur?

A) Hayat her zaman cömert davranmaz bize.
B) Karşımıza çıkmış fırsatları değerlendirmeliyiz.
C) Yanımızdan geçip selam bile vermiyor.
D) Okul başlamadan alışverişe çıkmak gerekliydi.

 

6. İç hesaplaşmasını tamamlamış, pişmanlık duymaktan vazgeçmiş ve umursamadan yoluna gitmişti.

Bu cümlede kullanılan fiilimsiler sırası ile hangi seçenekte doğru verilmiştir?

A) İsim – fiil, sıfat – fiil, zarf – fiil
B) İsim – fiil, isim – fiil, zarf – fiil
C) İsim – fiil, sıfat – fiil, isim – fiil
D) İsim – fiil, zarf – fiil, zarf – fiil

Fiilimsiler Test Pdf 2

7. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde zarf – fiil cümleye zaman anlamı katmıştır?

A) Haline acıyarak onu yanına almıştı.
B) Güneş açınca kendini dışarıya atmıştı.
C) Hızla koşarak yanından uzaklaştık.
D) Sevgisini paylaşa paylaşa çoğaltmıştı.

 

8. Akasyanın dalına asılmış bir parça kumaş gördüm.

Yukarıda verilen cümledeki fiilimsinin özdeşi aşağıdaki cümlelerin hangisinde vardır?

A) Bebek yastığı gibi bir kedisi vardı.
B) Her doğruyu söylemeye gelmezmiş.
C) Duygularını birer düşünce saymaktan çekinmedi.
D) Bilindik şeyleri anlatmaya devam etti.

9. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde zarf – fiil cümleye durum anlamı katmıştır?

A) Yaz gelince kuraklık da baş göstermişti.
B) İnsanlar onu dinlemeyip odadan çıktılar.
C) Herkes ortadan kaybolduğunda o gitmemişti.
D) Yanmış kağıtların arasında ismi yazılıydı.

 

10. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde kalıcı isim kullanılmıştır?

A) Kuyuyu kazma işini yarına bıraktılar.
B) Kıyma almak için kasaba uğradı.
C) Pilava biber ekmek adetiydi.
D) Paketlerin üzerine etiketleri yapıştırdı.

 

11. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde farklı bir fiilimsi
kullanılmıştır?

A) Cehaletten kurtulmuş insanların özgürlüğünü yazıyordu.
B) Kuyuya düşen kovayı hayretle izliyordu.
C) Hislerini anlatmak hususunda hep zorluk çekti.
D) Bir tarafı yanmış kağıtları bir araya getirdi.

 

12. Aşağıdaki cümlelerde altı çizili sözcüklerin hangisi çekimli fiildir?

A) Öğretmen ödevini haftaya bitirmesini istedi.
B) Hiç düşünmeden terk etmişti bu kenti.
C) Onu görmeden hiç gitmeyeceğini düşünürdüm.
D) En güzel hayallere hep o sahip olmak istiyordu.

8.Sınıf Türkçe Testleri Çöz LGS Türkçe Testleri Online (Çevrim içi) +PDF için tıklayınız.

“Fiilimsiler Test Pdf 2 – 8.Sınıf LGS Fiilimsiler Test – 8 Ölçen” üzerine 10 yorum

  1. 8.SORUNUN CEVABI NASIL ‘D’ ?

    Cevapla
    • Yukarıdaki cümlede sıfat fiil var (asılmış sözcüğü), D şıkkında da “bilindik” sözcüğü sıfat fiil.

      Cevapla
  2. Ellerine sağlık Klasik hoca Şuan LGS ye hazırlanıyorum hocalarım bana önceden etüt verdi normal anlatıldı birde bir daha kendim pekiştirdim sizin sorularınıza da testlerimi çözdüm Fiilimsilerin Prosu oldum çok sağolun 🙂

    Cevapla
    • Fiilimsilerin prosu oldum diyorsun ama daha GÜZEL TÜRKÇEMİZİ bile doğru kullanmıyorsun.

      Cevapla
    • “Cevap anahtarını indirmek için tıklayınız.” bağlantısı ile cevapları görebilirsiniz.

      Cevapla
  3. 5. Sorunun cevabı c değil mi?

    Cevapla
    • Merhaba Nur, 5. sorunun cevabı A şıkkı. C şıkkında “geçip” sözcüğü zarf – fiildir.

      Cevapla

Yorum yapın